retard-messiah

Alla inlägg under mars 2012

Av Paul Karlsson - 22 mars 2012 04:57

SKY CAPTAIN AND THE WORLD OF TOMORROW

Här har vi verkligen en film som är en fröjd för ögat. Man kan knappt tro att den är gjord innan 3D-filmen fick sin genomslagskraft. Det här liknar inget jag tidigare sett.

Handlingen är egentligen inte så jätteviktig, men jag ska nu återge den i stora drag ändå.

Året är 1939 och platsen är New York. Tidningsreportern Polly Perkins (Paltrow) börjar undersöka varför så många berömda forskare plötsligt försvinner. Så småningom börjar hon få ledtrådar då mystiska flygande maskiner och stora robotar hotar staden. Som tur är är hennes gamla flamma, duktige flygaren Joseph Sullivan (Law), alias Sky Captain, på plats med sina vänner för att bekämpa skurkarna.

Som sagt den här filmen är mer en konstnärlig uppvisning av vackra miljöer. Men ett visst underhållningsvärde kan man finna. Den känns som en typisk matiné film från en era då jag själv inte var född. Under krigstiderna var det ofta stridspiloterna som var den tidens superhjältar. Under den tid vi lever i nu så är de odödliga och har superkrafter istället. Men jag gillar starkt den värld som skildras i filmen. Den är som en kombination av krigstiden och en framtidsvision. Detta gör filmen tidlös vilket är något som jag tycker väldigt mycket om. Dessutom tycker jag att skådisarna är duktiga. Och framför allt då kärleksparet Gwyneth Paltrow och Jude Law. Det är de som har mest utrymme i filmen. Men även Angelina Jolie och Michael Gambon skymtar förbi i biroller.

Kan starkt rekommendera filmen om man vill ha en väldigt vacker upplevelse av sann filmkonst. Intrigen är rätt simpel men underhållande. Det enda som är lite tråkigt är att inte Angelina Jolies karaktär har en större del i handlingen. Men annars är filmen riktigt nice.



 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/sky_captain_and_the_world_of_tomorrow_2_disc/P42398

Av Paul Karlsson - 22 mars 2012 04:52

ORIGINAL SIN

Ikväll har jag tittat på en Angelina Jolie film jag länge velat se. En erotisk thriller där hon får visa upp en både sexig och manipulerande sida. Och i första scenen där man får se en close up på Angelinas heta läppar så visste jag redan då att detta skulle bli en film som jag skulle uppskatta.

I filmen får vi följa den unge, välbärgade kaffehandlaren Luis Durand har bestämt sig för att gifta sig med en amerikansk kvinna vid namn Julia Russel. Vid sin ankomst till Amerika upptäcker han dock snabbt att kvinnan långtifrån är den vanliga husmor han räknat med. Hon är istället en vacker femme fatale. Luis är en man som inte tror på kärlek, men han upptäcker snart att han trivs med sitt nya äktenskapliga liv då han blir riktigt förälskad i Julia. Men snart börjar oväntade överraskningar dyka upp.

Det här är en thriller med många vändningar. Till en början då intrigen började ta fart på allvar så hade jag svårt att hänga med. Först börjar filmen som en romantisk film om det lyckliga paret som funnit varandra. De kysser varandra och har passionerat sex hela tiden. Tills filmen tar en vändning och blir mer av en thriller. Jag gillar verkligen när det blir en sådan twist i filmen så att filmgenren byts ut totalt. Passionerad kemi finns också mellan huvudrollsinnehavarna Angelina Jolie och Antonio Banderas. Det tar dock ganska lång tid innan man får grepp om Jolies karaktär i filmen. Det är till en början Banderas karaktär man får mest sympati för, men till slut börjar man även gilla henne då man fått grepp om vad som ligger bakom hennes manipulerande personlighet.

Kan starkt rekommendera denna annorlunda thriller. Den innehåller både trevlig naken utsikt och vackra miljöer i olika delar av världen.


 



https://www.discshop.se/filmer/dvd/original_sin_import/P148682

Av Paul Karlsson - 21 mars 2012 14:55

SLEEPING BEAUTY

Den här filmen med en väldigt vilseledande titel har jag nu sett. Jag trodde att den skulle vara som en mer vuxen 2000-tals version av "Törnrosa" förflyttad till verkligheten. Så var inte fallet. Det enda som filmen har gemensamt med "Törnrosa" sagan är att den karaktär filmen handlar om är en sovande skönhet i vissa delar av berättelsen. Storyn är minst sagt annorlunda och ibland svårbegriplig.  Men jag ska försöka återge lite delar av filmens handling.

Universitetsstuderande Lucy bekostar sina studier genom deltidsjobb; medicinska experiment och prostitution. Det senare leder henne till en anställning som "Törnrosa" på en exklusiv bordell. I arbetet sövs hon ned, varpå förmögna äldre män har tillgång till hennes kropp och kan uppfylla sina erotiska fantasier. Lucy blir besatt av att få veta vad hon utsätts för under den djupa sömnen och hon får allt svårare att leva sitt dagliga liv. Detta blir början på en resa ner i begärets mörka värld.

Som sagt så tyckte jag att filmen var lite svårbegriplig. Det kan hända att jag kanske behöver se om den för att förstå den bättre. Men jag förstår inte riktigt syfte och budskap. Huvudkaraktären i filmen förstår jag mig inte riktigt på. Varför ställer hon upp på det där experimentet? Varför förklaras inte det medicinska syftet med experimentet mer?

Emily Browning som är på väg att bli en allt större stjärna gör rollen bra. Hon porträtterar Lucy med den skörhet som rollen kräver. Och det måste krävas mod av en ung tjej som Browning med tanke på att det är en väldigt tidig roll för henne och att hon är mer eller mindre naken i typ halva filmen.

Men ska jag försöka gissa vad budskapet vill säga så tror jag att filmen vill utforska hur mycket vi bryr oss om vad som händer oss som vi inte är medvetna om. Vad som händer om vi fick veta det. Hur skulle vi då reagera? Vilket skulle vara mest psykiskt knäckande. Att få veta eller att leva ovisshet om vad som hänt? Dessa ämnen utforskar filmen bra. Jag tycker bara att filmen tar slut lite väl snabbt innan man får svar på alla de frågor som filmen ställer. Väcker man en massa tankar som filmskapare så tycker jag att det är ens skyldighet att sen besvara dem.

Vissa scener kan verka ganska provokativa då äckliga, förmögna, gamla män gör saker med Lucy då hon ligger där naken på en säng och sover. Det handlar som tur är inte om så mycket fysiska övergrepp eftersom verksamheten som håller i experimenten inte tillåter penetrering av de flickor som ställt upp. Men scenerna känns för åskådaren otäcka att bevittna och Lucy skulle säkert få psykiska men av det om hon varit vaken och vid medvetande.

Jag kan säga i alla fall att jag tycker att filmen är sevärd pga att Emily Browning är så begåvad. Historien känns bara lite ofullständig. Och man får bevittna en del nakna, äckliga och gamla gubbkroppar. Bortser man från de negativa sakerna så är filmen bra.


 



https://www.discshop.se/filmer/dvd/sleeping_beauty_2011_import/P157930

Av Paul Karlsson - 19 mars 2012 12:18

TRUE WOMEN

"True Women" är gammal western tv-film som är mest känd för att Angelina Jolie gör en stor roll i den. För vad vore inte mer lämpligt för Jolie än att medverka i en film om starka kvinnor som försöker klara sig på egen hand i ett allt annat än fridfullt Texas.

Filmen är baserad på romanen "True Women" av Janice Woods Windle. Sarah (Dana Delany) driver en stor ranch i Texas med sin make, fd Texas Rangern Bartlett. Hit flyttar också Sarahs lillasyster Euphemia (Annabeth Gish), som tvingats lämna sin bästa vän Georgia (Angelina Jolie). Under de kommande åren får vi följa de tre kvinnornas mycket olika liv genom några av de mest våldsamma och spektakulära åren i Amerikas historia.

Som jag tidigare skrev kan man tycka att detta är en story som är klippt och skuren för Angelina Jolie. Rollen passar henne som handsken. Den enda bristen är just att det är en tv-film gjord i formatet att den ska vara en miniserie i två delar. I ett svep som långfilm blir det ganska segt att följa allt elände i vilda western. Men det är riktigt starka kvinnor man får följa i deras öden då de på egen hand med kurage överlever den hårda tid de lever i.

Utöver Angelina finns det inte så mycket kända namn mer än Dana Delany som är mest känd för rollen som Katherine Mayfair  i tv-serien "Desperate Housewives". Bland de män som finns i bakgrunden i denna film så är Michael York det kändaste namnet. Och så får man förstås inte glömma Rachael Leigh Cook som gör en tidig roll då hon spelar Angelinas Jolies karaktär som ung.

Mycket kärlek, sorg, krig och kulturchockar mellan indianer och Texas Rangers bjuds det på i detta tv-drama. Som just tv-drama funkar det bra. Men som sagt väldigt segt om man förväntar sig att titta på en helt vanlig film.

Men som ett hängivet Angelina Jolie fan måste man förstås ha sett det här dramat. Men som tittare i allmänhet kan man göra som man vill. Är man historiskt intresserad så kan den nog funka att se.



 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/true_women/P50813


Av Paul Karlsson - 19 mars 2012 07:43

LIFE OR SOMETHING LIKE IT

Om man i ett hektiskt liv där man försöker att bygga upp en framgångsrik tv-karriär inte hinner med riktigt att leva? Om man försummar sina nära och kära för det perfekta tv-jobbet? Om man har allt det där man drömt om men ändå känner en tomhet inombords som man inte kan förklara?
Vad skulle hända om någon berättar för en att man har några få dagar kvar att leva? Skulle man då omvärdera sitt liv och fundera över vad det är som man verkligen tycker att är viktigt?

Det är precis vad den blonderade tv-stjärnan Laine Kerrigan (Angelina Jolie) kommer att få uppleva. Då hon under en tv-intervju möter en hemlös man som också är profet och förutspår hennes död. Efter detta börjar hennes värld förvandlas till ett kaos. Hon vet inte hur hon ska tackla detta besked eller om hon ska tro på det. Men bevis efter bevis tyder på att den hemlösa profeten faktiskt hade rätt. Hon börjar framför allt att fundera över om hon valt rätt i kärlekslivet. Är det den självupptagne sportfånen (Christian Kane) som hon planerar att gifta sig med eller kameramannen (Edward Burns) hon in inte tål på sitt arbete?

Filmen är en ganska simpel romantiskt komedi med dess alla klassiska influenser. Ett kärlekspar som från första början inte står ut med varandra. En annan mer intressant man som är det uppenbara alternativet. Allt detta invävt i ett budskap om vad man skulle göra om man får en andra chans. Ett koncept som kan kännas ganska utslitet. Men i det här sammanhanget är det skildrat på ett väldigt charmigt sätt.

På något vis tycker man faktiskt om den ytliga tv-reportern Laine Kerrigan. Detta för att man faktiskt får veta att det finns en mindre ytlig och fin insida också. Hon är egentligen som alla andra den där osäkra flickan hon var då hon var liten som söker största möjliga bekräftelse genom att visa att hon kan göra något bra. Den blonda Marilyn Monroe looken är bara ett varumärke.

Angelina Jolie charmar än en gång oss. Denna gången med en roll som inte behöver vara lika djup som hennes Oscarsvinnande val av roller. Människorna omkring henne blir bara som bikaraktärer eftersom detta är Laine Kerrigans berättelse. Det man vill ha svar på i denna film är om hon ska välja rätt och om hon hinner det innan hon ska dö och framför allt om hon verkligen ska dö?

Förövrigt är det relationen mellan Angelina Jolies och Edward Brurns karaktär som intresserar. Burns gör rollen bra som den till en början enligt Laine odräglige kameramannen som en bit in i handlingen mjuknar.

Jag kan rekommendera filmen. Den är en charmig romantisk komedi med hjärtat på rätta stället. Samt är den väldigt tankeväckande på temat vad man skulle gör om man fick chansen att ändra på vissa prioriteringar i sitt liv.


 



https://www.discshop.se/filmer/dvd/life_or_something_like_it/P34180

Av Paul Karlsson - 18 mars 2012 11:41

PUSHING TIN

"Allt under kontroll" heter denna snoppmätar komedi på svenska. Allt under kontroll är precis vad det visar sig att de i filmen inte har i slutänden. Det är en dramakomedi om otrohet, tävling i manlig status och om att behålla det perfekta livet som kan få en tendens att raseras.

I filmen får vi följa Nick Falzone (John Cusack). Han är den flitigaste och bäste flygledaren på Long Island. Tills Russel Bell (Billy Bob Thornton) dundrar in i stan som en cowboy på motorcykel. Hetsade av koffein och machismo inleder de en tumultartad kraftmätning i skarpsinne och viljestyrka som bara en av dem kan vinna.

Mike Newell som regisserat filmen har många ess i rockärmen. Framför allt har han gjort storsäljande filmer som "Harry Potter och den flammande bägaren", och "Prince of Persia" på senare år. Men han har även gjort gangsterfilm i stil med "Donnie Brasco med Al Pacino och Johnny Depp. Och även romantiska komedier som exempelvis "Mona Lisas Leende". Här visar han upp en mix av både lite action och relationskomik.

Intrigen som spelar huvudrollen i den här filmen är den maktkamp och mandomstävling som John Cusack och Billy Bob Thornton utövar mellan varandra. Vem kan sköta sitt jobb bäst? Vem kan behålla sin fru och framför allt vem är den värdigaste att kalla sig för man?

 Innan Russel (Thornton) dyker upp så är det Nick (Cusack) som har hög status. Men så ställs allt på prov då en oväntad konkurrent dyker upp med sin vackra 19-åriga fru Mary Bell (Angelina Jolie). Vissa händelser leder till att Nick och Mary hamnar i säng och helvetet med maktkamp har nu brutit löst på riktigt. Hemlighetsmakeri och stress på jobbet. Nicks fru Connie (Cate Blanchett) får inget veta och allt förvandlas mer och mer till en destruktiv spiral för Nick och alla inblandade.

Jag tycker att filmen är sjukt rolig. Man känner igen den där maktkampen i verkliga livet då det dyker upp en annan person som man tycker att förstör allt.  Billy Bob Thorntons och John Cusacks maktkamp är väldigt underhållande att bevittna. Angelina Jolie är söt som Mary Bell. Tyvärr har hennes karaktär en för liten del av handlingen. Hon är bara kvinnan som dyker upp snabbt och vänder upp och ner på allt genom att faktiskt bara befinna sig i bakgrunden av dramat. Mest blir filmen sen ett triangeldrama mellan Cusack, Thornton och Blanchett.

Lite annorlunda koncept att placera berättelsen på en landningsstation för flygplan. Lite oväntad plats för den här typen av intriger vilket gör det hela mer intressant. Man tror att flygledare är så pass upptagna att de inte har tid för ett kärleksliv. Och det är också det som ligger lite till grunden för denna film. Men framför allt var nog tänket att flygplan är häftigt ur ett manligt perspektiv. Dessvärre tänker männen i filmen att de är medelmåttor som egentligen hade velat vara piloter som i filmen "Top Gun". Därför blir det dubbelt så viktigt för dem att imponera på omvärlden genom att styra planens landningar på ett bra sätt.

Slutvärderingen av denna film är väl godkänt. Filmen är lite småcharmig och har en del influenser av allvar och igenkänningskomik. Så jag rekommenderar den. Lite tråkigt bara att man får se så lite av Angelina Jolie i filmen. Men som sagt John Cusack och Billy Bob Thornton är underhållande radarpar att titta på.


 



https://www.discshop.se/filmer/dvd/pushing_tin/P30818

Av Paul Karlsson - 17 mars 2012 23:44

HUGO CABRET

Ikväll var jag på bio i min ensamhet och tittade på Martin Scorseses 3D-äventyr "Hugo Cabret". Visste man inte vad äkta filmmagi var tidigare så vet man det nu. Filmen gjorde verkligen sig förtjänt av alla de Oscarsstatyetter den kammade hem i de mer filmtekniska kategorierna.

Filmen är baserad på Brian Selznicks roman"The Invention of Hugo Cabret" ("En fantastisk upptäckt av Hugo Cabret") och berättar en magisk och mystisk äventyrshistoria om en uppfinningsrik föräldralös pojke (Asa Butterfield) som bor i murarna på Paris tågstation. Han har bott där ensam och i hemlighet sedan hans far (Jude Law) dog i en brand. För att överleva har han tvingats att ta sig igenom livet genom att stjäla. Detta gäller såväl mat som reservdelar till en slags robot som hans pappa försökte få att fungera igen genom en mekanism som liknar den i ett urverk. Han hoppas på att genom att väcka liv i den där roboten kunna få fram ett budskap som ger honom ledtrådar från hans far om vad som var meningen med allt. I sitt sökande blir han vän med en flicka (Chloë Moretz ) i samma  ålder som hjälper honom för att hon är i behov av att få uppleva ett riktigt äventyr som de hon läser om i böckernas värld.

Jag blev väldigt överraskad då jag kommit en bit in i filmen. Jag hade fått bilden av att filmen var ännu en film i mängden av fantasy produktioner baserade på en bästsäljande bok. Och delvis utspelar filmen sig i fantasins värld. Det handlar om sagoberättande i naturlig ordning. Men filmen liknar inte något annat och efter att ha sett filmen fattar man hur oväntad genren än var för Martin Scorsese så var den precis lika väntad.

Det är nämligen väldigt klassiskt filmberättande och man märker verkligen av Scorseses intresse och kärlek för filmens historia. Hur det hela började i ett Hollywood då man precis lärt sig att filma med rörlig bild. Har man som jag pluggat filmvetenskap på universitetet så vet man hur sjukt tråkigt det kan vara att läsa den där torra vetenskapliga filmlitteraturen om hur det hela började på typ 20-talet. Men Martin Scorsese paketerar det med mystik, fantasi och äkta filmmagi i 3D.

Jag brukar ofta säga det då jag sett en ny film i 3D att den film jag precis har sett är den bästa och mest nyskapande inom denna teknik. Men "Hugo Cabret" är verkligen något utöver det vanliga. Varenda lite snöflinga, varenda litet kuggverk i tågstationens klockor, och andra detaljer framhävs med hjälp av 3D effekter så att det känns som man befinner sig i den värld man för tillfället får besöka i drygt två timmars tid.

Asa Butterfield och Chloë Moretz som gör huvudrollerna gör det också mycket bra. Och alla andra skådisar gör också bra ifrån sig i stora som små roller. Färgstarkast i denna film är Sacha Baron Cohen i rollen som smått diktatorisk tågstationsvakt. Hans klantigheter och auktoritära uppsyn är väldigt underhållande.

Kan starkt rekommendera filmen för den som gillar att se något annorlunda som anknyter till att man genom att börja titta på en film får befinna sig i drömmarnas värld. Personligen kan jag väldigt mycket relatera till detta budskap eftersom jag hellre tittar på en film än att ha koll på vad som händer utanför min lägenhets väggar.


 



https://www.discshop.se/filmer/dvd/hugo/P99396

Av Paul Karlsson - 17 mars 2012 15:06

Kanske kan vara bra för oss väl näsutrustade människor då kylan tränger på. Kanske borde ta patent på "NÄSVÄRMAREN"  innan någon annan gör det.

På bilden är det förövrigt en mobilvärmare som jag värmer min stora och karaktäristiska näsa med.


Kanske en pryl som Bygglovs-Willy skulle gilla? RÄDDA WILLY FOREVER!!!!


 


BYGGLOVS-WILLY

 


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards