retard-messiah

Alla inlägg den 23 mars 2023

Av Paul Karlsson - 23 mars 2023 19:14

 

65


Ett actionsspäckat äventyr där “Star Wars” stjärnan Adam Driver får tampas med dinosaurier har haft premiär. Filmen heter kort och gott “65”. Jag har varit på bio och sett den och ska med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen.


Efter en kraschlandning på en okänd planet upptäcker piloten Mills (Adam Driver) att han är strandsatt på jorden för 65 miljoner år sedan. Med bara en chans till räddning, måste Mills och den enda andra överlevande, Koa (Ariana Greenblatt), ta sig igenom okänd terräng full av farliga förhistoriska varelser i en kamp för att överleva.


Efter den mästerligt bra “Jurassic World” trilogin som man under några år har fått njuta av på bioduken så var förväntningarna höga när man återigen skulle få se dinosaurier på bioduken i filmen “65”. Att dessutom teamet bakom “A Quiet Place” filmerna ligger bakom produktionen förhöjde förväntningarna ännu mer. Till viss del blev förväntningarna tillfredsställda. Från början till slut så är filmen actionspäckad och spännande. Det bjuds på många stunder där man sitter på helspänn och hoppar till biostolen då dinosaurier dyker upp plötsligt och oväntat för att attackera filmens karaktärer. Så spänningsmässigt och dinosauriemässigt så blir förväntningarna till fullo uppfyllda. Adam Driver och Ariana Greenblatt levererar även bra skådespeleri i huvudrollerna. Dessvärre lider filmen av en lite tunn intrig och för kort speltid. Under filmens korta en och halv timmes speltid så hinner inte karaktärerna få något större djup. Det förklaras inte heller direkt syftet med den rymdforskning som tar filmens karaktärer till vår planet för 65 miljoner år sedan. Hade dessa två saker fått lite mer fördjupning och förklaring så hade filmen blivit ännu bättre, men avsaknaden av detta blir istället dess fall.


Man bjuds dock på en hel spektakulära scener med diverse olika arter av dinosaurier och spänningen är på topp filmen igenom. Så godkänt men inte mer får filmen “65” av mig. Mitt betyg är 3/5.

 

 

 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards