retard-messiah

Alla inlägg under februari 2012

Av Paul Karlsson - 29 februari 2012 02:52

TAKING LIVES


Agelina spelar en specialagent ifrån FBI som utreder en massa mord som hon under filmens gång lyckas koppla till varandra för att sedan upptäcka att det handlar om en psykopat som orsakar fruktansvärda olyckor, misshandlar sina offers ansikten till oigenkännlighet för att sedan själa deras identitet.


Filmen är en mycket spännande psykologisk thriller som väcker många tankar och går in i en psykopats psyke. Och detta med hjälp av huvudkaraktären spelad av Agelina som måste sätta sig in i hur en psykotisk persons hjärna fungera. Det blir ett av de svåraste fallen hon fått på sitt bord. Filmen är ibland ruskigt otäck på det psykologiska planet. Blod och våld blir det förstås. Men jag är ganska härdad på just den fronten. Tycker det är bättre att man tonar ner på effekterna och satsar på bra skådespeleri. Ethan Hawk som spelar en viktig roll i filmen är också riktigt bra och även Keifer Sutherland som skymtar förbi som hastigast i nägra sener.


Så om ni vill se en thriller där man får tänka lite, se Angelina Jolie vara smart och få uppleva en historia med många intressanta tvistar innan den når sitt slut. Se "Taking Lives". Hade inte hört så mycket mer om filmen än att Jolie medverkar och blev väldigt positivt överaskad. Hade svårt att slita mig från filmen från första minut.


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/taking_lives/P40263

Av Paul Karlsson - 28 februari 2012 21:42

MALEFICENT+ARIEL=KÄRLEK


Detta är förstås mina sjuka spekulationer kring vad som kunde vara en intressant film att se. Jag anknyter till den hype som finns kring filmen "The Avengers" där nästan alla hittills filmatiserade Marvel hjältar samlas i en enda film. Den skulle man kunna se som avslutning på superhjälte trenden om man inte visste att fler filmer är på gång på det temat.

Men det nya nu är gamla klassiska sagor berättade i mer vuxen version. Vad vore inte mer underbart då än att filmatisera en combo av "Törnrosa" och "Den Lilla Sjöjungfrun". Och från Törnrosa vill jag då självklart ha den färgstarka karaktären Maleficent som Angelina Jolie nu håller på att förbereder sig inför i en spin-off film om bara den karraktären. Här kunde hon möta "Den lilla Sjöjungfruns" Ariel (om jag får välja spelad av Bryce Dallas Howard). Detta kunde bli ett intressant möte mellan en mogen kvinna och en oskuldsfull undervattens prinsessa. De skulle kunna pussas, ha heta nakna möten på stranden eller under vatten. Vuxnare än så kan man inte göra sagornas värld. Tänk vad vackert! En lesbisk kärlekshistoria inramad i ett väldigt konstnärligt och vackert format. Man får ta del av att när Maleficents mörka, ondskefulla och ensama värld möter Ariels färgstarka och vackra undervattens värld som i den här versionen kanske i och för sig är lite mer mörk och mystisk. Budskapet skulle kunna vara att även den elakaste och ensammaste människa kan finna godheten och gemenskapen då kärlek föds.


VARFÖR HAR INGEN TÄNKT PÅ DETTA?



ANGELINA JOLIE SOM MALEFICENT TILLSAMMANS MED DEN LILLA SJÖJUNGFRUN ARIEL.

 


BRYCE DALLAS HOWARD SOM EN MER MYSTISK OCH VUXEN ARIEL.

 

Av Paul Karlsson - 27 februari 2012 06:36

OSCARSGALAN 2012


Årets gala bjöd på underhållning och mycket av det glamorösa i Hollywood. Mycket röda mattan intervjuer. Ett kul öppningsnummer med galans värd Billy Crystal där han traditionsenligt klippt in sig själv i en blandad kompott av kända amerikanska filmer. Tråkigt tyckte jag att det var att de tagit bort sekvensen då de nominerade låtarna i kategorin "original sång från film" framfördes. Hade varit roligt att ha sett ett färgsprakande shownummer av  låten "Man or Muppet" som vann i den kategorin.


Tråkigt tyckte jag även det var att inte Rooney Mara otippat tog hem en Oscar för sin gestaltning av Lisbeth Salander i "The Girl With The Dragon Tattoo". Statyetten för bästa kvinnliga huvudroll gick istället som väntat till Meryl Streep för "Järnladyn". Välförtjänt förstås, men roligare med oväntade utdelningar i den här tävlingen.


Något som också var tråkigt var att den på förhand tippade skitfilmen "The Artist" tog hem priser i alla de tyngsta kategorierna. Vad som var desto roligare var att Martin Scorseses visuellt vackra 3D-äventyr "Hugo" fick precis lika många statyetter i de mer tekniska kategorierna.


Och sist men inte minst så fick Johnny Depps animerade film "Rango" en Oscar för bästa animerade långfilm. Välförtjänt tycker jag.


Filip och Fredrik skötte sig också bra i år och drog ner på kommenterandet så det inte störde precis under tiden då det direktsändes från Oscarsgalan. De har nog tagit åt sig av kritiken. Vilket gjorde mig glad. Jag älskar Filip och Fredriks diskussioner och personligheter. Men de får absolut inte snacka och förstöra själva upplevelsen under direktsändning. Och det gjorde de inte i år som sagt. Så det ska de ha en eloge för i år.


Vad gäller mode på röda mattan så intresserar inte det mig jättemycket. Men ska ändå strax fördjupa lite längre ner i detta blogg inlägg.


Och här är listan med alla årets vinnare:


Bästa foto: Hugo




Bästa scenografi: Hugo




Bästa kostym: The artist




Bästa make-up: The iron lady




Bästa utländska film: A separation




Bästa kvinnliga biroll: Octavia Spencer, The Help




Bästa klippning: The girl with the dragon tattoo




Bästa ljudredigering: Hugo




Bästa ljudmix: Hugo




Bästa dokumentär: Undefeated




Bästa animerade film: Rango




Bästa specialeffekter: Hugo




Bästa manliga biroll: Christopher Plummer




Bästa filmmusik: The artist




Bästa låt: "Man or Muppet" från The Muppets, Bret McKenzie






Årets värd för galan: Billy Crystal


 




MODET PÅ ÅRETS OSCARSGALA


ANGELINA JOLIE


Angelina Jolie dök upp på på Oscarsgalan som prisutdelare. Det blev inga längre sekvenser med henne på röda mattan i år. Men inne på galan så fick man se henne i sin svarta, eleganta klänning. Snygg design rätt om det känns lite dystert med svart. Jag fick förstås lite vibbar av "Malifecent" den film som hon ska spela titelrollen i nästa år.


Men jag tyckte ibland då man fick se närbilder av Angelina att hon såg lite mager ut. Jag hoppas verkligen att hon mår bra. Men strålande vacker som en ängel var hon ändå. En mörkrets ängel med den outfiten.


 



JESSICA CHASTAIN


Den vackra skådespelerskan Jessica Chastain från detta års Oscarsnominerade filmer "The Tree of Life " och "Niceville" kom i en vacker grön klänning som matchade hennes vackra röda hår.


 


ROONEY MARA


Rooney Mara kom i en vacker vit klänning. Väldigt vacker var hon i den. Inte mycket av Lisbeth Salander stylingen som finns kvar. Cool frisyr. Lite punk eller 2000-tals version av Audrey Hepburn över det hela. Dock blir det inte så kontrastrikt. Den vita klänningens färg flyter samman lite med hennes vackra bleka hy. Det är det enda så skär sig med kreationen.


 


MICHELLE WILLIAMS
Väldigt intressant och vacker kreation var den röda klänning som Michelle Williams dök upp med på röda mattan. Men jag måste nog säga att jag tycker hon är sötare i längre hår.




MILLA JOVOVICH
Milla Jovovich är en kvinna jag alltid har tyckt att är vacker. Den vita klänning hon var iklädd på Oscarsgalan ikväll var helt klart en av de vackraste på hela galan. Bra röda mattan debut för Resident Evil stjärnan med andra ord.


   


SACHA BARON COHEN


Jag skiter i att uttala mig om männens kläder på Oscarsgalan.Enligt min åsikt ser alla svarta kostymer likadana ut. Den enda skillnaden är vad de kostar och vilket märke de har.


Men däremot så är Sacha Baron Cohen värd att kommentera. Han var först förbjuden att komma till Oscarsgalan som sin karaktär "The Dictator" från sin kommande film med samma namn. Det visade sig att de nog borde behållit det förbudet. För Sacha Baron Cohen gjorde i denna utstyrsel sig också skyldigt till årets kupp. Över tv-profilen Ryan Seacrest spillde han askan efter den nordkoreanske diktatorn Kim Jong Il. I varje fall sa han att det var denna döda diktarors aska som låg i den urna han bar på.


Om någon frågar vad du har på dig kan du nu svara Kim Jong Il, sa Cohen innan han i direktsändningen släpades bort av ett par vakter.


Ryan Seacrest såg inte så jättemunter ut över att få hela sin dyra kostym förstörd. Säga vad man vill om Sacha Baron Cohen, men  han är jävligt bra på att göra pr för sina filmer.


Jag älskar personligen denna typen av humor och tycker att det var lite synd att man inte fick bevittna detta under de sändningar man kunde ta del av från kanal 9.


Man blir dessutom mer sugen på att se hans film nu.


 


Här är länken där ni till det som kanske kommer att bli den mest omtalade händelsen under Oscarsgalan 2012. Jag tycker det är mycket roligt att han driver med meningen "who are you wearing on the red carpet?". Jag trodde nämligen att jag hörde fel. Borde ju vara "What are you wearing on the red carpet?" Men det är så märkesfixerat i Hollywood under denna kväll. Så Sacha Baron Cohen fick på ett geni artat sätt till ett väldigt bra skämt. Ryan Seacrest som blir utsatt för det hela tar det bra. Han hade bara väntat på att något skulle hända. Jag tycker att han borde behålla  kostymen hela kvällen som en kul grej.

Av Paul Karlsson - 26 februari 2012 07:04

Inatt blir det uppesittarkväll. Ett av årets största höjdpunkter för mig. Oscarsgalan!!!

OSCARSGALAN SOM SAGT! DET SKA KOKAS KAFFE. ÄTAS GODIS.

JA, JAG HAR TILL OCH MED MEDVETET ARBETAT PÅ ATT VÄNDA OM DYGNET FÖR ATT JAG INTE SKA SOMNA IFRÅN DEN STÖRSTA HÄNDELSEN PÅ ÅRET!

I Sverige sitter Filip och Fredrik även i år och följer Oscars galan från början till slut. Förhoppningsvis drar de kanske ner på kommenterande vid viktiga höjdpunkter. Vore ju lite trist om det inte lär sig av förra årets misstag.

OCH DE NOMINERADE ÄR:

Bästa film:

    "War horse" (Producenter: Steven Spielberg och Kathleen Kennedy)
    "The Artist" (Producent: Thomas Langmann)
    "Moneyball" (Producenter: Michael De Luca, Rachael Horovitz och Brad Pitt)
    "The Descendants" (Producenter: Jim Burke, Alexander Payne och Jim Taylor)
    "The tree of life"
    "Midnatt i Paris" (Producenter: Letty Aronson och Stephen Tenenbaum)
    "Niceville" (Producenter: Brunson Green, Chris Colombus och Michael Barnathan)
    "Hugo" (Producenter: Graham King och Martin Scorsese)
    "Extremt högt och otroligt nära" (Producent: Scott Rubin)

 

Bästa manliga skådespelare:

    Demián Bichir i "A better life"
    George Clooney i "The Descendants"
    Jean Dujardin i "The Artist"
    Gary Oldman i "Tinker, tailor, soldier, spy"
    Brad Pitt i "Moneyball"

 

Bästa manliga biroll:

    Kenneth Branagh i "My week with Marilyn"
    Jonah Hill i "Moneyball"
    Nick Nolte i "Warrior"
    Max von Sydow i "Extremt högt och otroligt nära"
    Christopher Plummer i "Beginners"

 

Bästa kvinnliga skådespelerska:

    Glenn Close i "Albert Nobbs"
    Viola Davis i "Niceville"
    Rooney Mara i "The girl with the dragon tattoo"
    Meryl Streep i "Järnladyn"
    Michelle Williams i "My week with Marilyn"

Bästa kvinnliga biroll:

    Bérénice Bejo i "The Artist"
    Jessica Chastain i "Niceville"
    Melissa McCarthy i "Bridesmaids"
    Janet McTeer i "Albert Nodds"
    Octavia Spencer i "Niceville"

Bästa animerade film:

    "En katt i Paris" – Alain Gagnol och Jean-Loup Feliciol
    "Chico & Rita" – Fernando Trueba och Javier Mariscal
    "Kung Fu Panda 2" – Jennifer Yuh Nelson
    "Mästerkatten" – Chris Miller
    "Rango" – Gore Verbinski

Bästa regi:

    Michel Hazanavicius för "The Artist"
    Alexander Payne för "The descendants"
    Martin Scorsese för "Hugo"
    Woody Allen för "Midnatt i Paris"
    Terrence Malick för "The tree of life"

Bästa utländska film:

    "Bullhead" – Belgien
    "Footnote" – Israel
    "In darkness" – Polen
    "Monsieur Lazhar" – Kanada
    "A separation" – Iran

 

Bästa scenografi:

    "The Artist" –  Laurence Bennett, Robert Gould
    "Harry Potter och Dödsrelikerna: Del 2" – Stuart Craig, Stephenie McMillan
    "Hugo"  – Dante Ferretti, Francesca Lo Schiavo
    "Midnatt i Paris"  – Anne Seibel, Hélène Dubreuil
    "War horse"  – Rick Carter, Lee Sandales

 

Bästa foto:

    "The artist" – Guillaume Schiffman
    "The girl with the dragon tattoo" – Jeff Cronenweth
    "Hugo" – Robert Richardson
    "The tree of life" – Emmanuel Lubezki
    "War horse" – Janusz Kaminski

 

Bästa dokumentär (feature):

    "Hell and back again" – Danfung Dennis och Mike Lerner
    "If a tree falls: A story of the earth liberation front" – Marshall Curry och Sam Cullman
    "Paradise Lost 3: Purgatory" – Charles Ferguson och Audrey Marrs
    "Pina" – Wim Wenders och Gian-Piero Ringel
    "Undefeated" – TJ Martin, Dan Lindsay och Richard Middlemas

 

Bästa dokumentär (kortfilm):

    "The barber of Birmingham: Foot soldier of the civil rights movement" – Robin Fryday och Gail Dolgin
    "God Is the Bigger Elvis" – Rebecca Cammisa och Julie Anderson
    "Incident in New Baghdad" – James Spione
    "Saving Face" – Daniel Junge och Sharmeen Obaid-Chinoy
    "The tsunami and the cherry blossom" – Lucy Walker och Kira Carstensen

 

Bästa kortfilm (animerade):

    "Dimanche/Sunday" – Patrick Doyon
    "The fantastic flying books of Mr. Morris Lessmore" – William Joyce och Brandon Oldenburg
    "La Luna" – Enrico Casarosa
    "A morning stroll" – Grant Orchard och Sue Goffe
    "Wild life" – Amanda Forbis och Wendy Tilby

 

Bästa kortfilm:

    "Pentecost" – Peter McDonald och Eimear O’Kane
    "Raju" – Max Zähle och Stefan Gieren
    "The Shore" – Terry George och Oorlagh George
    "Time Freak" – Andrew Bowler och Gigi Causey
    "Tuba Atlantic" – Hallvar Witzø

 

Bästa klipp/ redigering:

    "The Artist" – Anne-Sophie Bion och Michel Hazanavicius
    "The descendants" – Kevin Tent
    "The girl with the dragon tattoo" – Kirk Baxter och Angus Wall
    "Hugo" – Thelma Schoonmaker
    "Moneyball" – Christopher Tellefsen

 

Bästa kostym:

    "Anonymous" – Lisy Christl
    "The Artist" – Mark Bridges
    "Hugo" – Sandy Powell
    "Jane Eyre" – Michael O’Connor
    "W.E." – Arianne Phillips

 

Bästa ljudklippning:

    "Drive" – Lon Bender och Victor Ray Ennis
    "The girl with the dragon tattoo" – Ren Klyce
    "Hugo" Philip Stockton och Eugene Gearty
    "Transformers 3" Ethan Van der Ryn och Erik Aadahl
    "War horse" – Richard Hymns och Gary Rydstrom

 

Bästa ljudmixning:

    "The girl with the dragon tattoo" – David Parker, Michael Semanick, Ren Klyce och Bo Persson
    "Hugo" – Tom Fleischman och John Midgley
    "Moneyball" – Deb Adair, Ron Bochar, Dave Giammarco och Ed Novick
    "Transformers 3" – Greg P. Russell, Gary Summers, Jeffrey J. Haboush och Peter J. Devlin
    "War horse" – Gary Rydstrom, Andy Nelson, Tom Johnson och Stuart Wilson

 

Bästa specialeffekter:

    "Harry Potter och dödsrelikerna: del 2" – Tim Burke, David Vickery, Greg Butler och John Richardson
    "Hugo" – Rob Legato, Joss Williams, Ben Grossman och Alex Henning
    "Real steel" – Erik Nash, John Rosengrant, Dan Taylor och Swen Gillberg
    "Apornas planet: (r)Evolution" – Joe Letteri, Dan Lemmon, R. Christopher White och Daniel Barrett
    "Transformers 3" – Scott Farrar, Scott Benza, Matthew Butler och John Frazier

 

Bästa manus från annan ursprungskälla:

    "The descendants" – Manus av Alexander Payne och Nat Faxon och Jim Rash
    "Hugo" – Manus av John Logan
    "Maktens män" – Manus av George Clooney, Grant Heslov och Beau Willimon
    "Moneyball" – Manus av Steven Zaillian och Aaron Sorkin. Berättelse av Stan Chervin
    "Tinker, tailor, soldier, spy" Tailor Soldier Spy" – Manus av Bridget O’Connor och Peter Straughan

 

Bästa originalmanus:

    "The Artist" – Skrivet av Michel Hazanavicius
    "Bridesmaids" – Skrivet av Annie Mumolo och Kristen Wiig
    "Margin call" – Skrivet av J.C Chandor
    "Midnatt i Paris" – Skrivet av Woody Allen
    "A separation" – Skrivet av Asghar Farhadi

 

Bästa smink:

    "Albert Nobbs" – Martial Corneville, Lynn Johnston och Matthew W. Mungle
    "Harry Potter och dödsrelikerna: del 2" – Edouard F. Henriques, Gregory Funk och Yolanda Toussieng
    "Järnladyn" – Mark Coulier och J. Roy Helland

Bästa musik:

    "Tintins äventyr: Enhörningens hemlighet" – John Williams
    "The Artist" – Ludovic Bource
    "Hugo" – Howard Shore
    "Tinker, tailor, soldier, spy" – Alberto Iglesias
    "War horse" – John Williams

 

Bästa sång:

    "Man or muppet" från "Mupparna"
    (Musik och text av Bret McKenzie)
    "Real in Rio" från "Rio"
    (Musik av Sergio Mendes och Carlinhos Brown, text av Siedah Garrett)



 




Av Paul Karlsson - 26 februari 2012 07:01

MR & MRS SMITH

Nu har jag sett den skandalomsusade filmen "Mr & Mrs Smith". Det är den där filmen där Angelina Jolie och Brad Pitt träffas och blir det mest massmedialt eftertraktade paret Brangelina. Det var just hypen kring att Brad lämnade dåvarande flickvännen Jennifer Aniston för Angelina eftersom det uppstod kärlek mellan dem under inspelningarna av filmen som blev fokuset. Som vanligt var det Angie som fick skulden för det hela. Det sades att det var hon som var den fula fisken och stal Brad från Aniston. Så är det ju självfallet inte. Man är två om kärlek och det var lika mycket Brad som var den skyldige. Man kan ju säga nej. Förvisso lätt för mig att säga som nog inte skulle kunna motstå Angelina Jolie om jag fick chansen. Men då hade jag åtminstone på ett ganska ärligt och bra sett dumpat flickvännen först.

Men nu ska inte jag fokusera på den biten. För det sorgliga med den här filmen är att just hysterin kring detta verklighetens triangeldrama kom onödigt mycket i fokus. Filmen och dess handling kom i bakgrunden och saknade betydelse för många vilket är mycket synd.

Filmen handlar om det lyckliga paret som består av John och Jane Smith. De lever i ovetande om att de båda arbetar som yrkesmördare på konkurrerande organisationer. Deras liv blir en slentrianmässig vardag och äktenskapet känns ganska sömnigt och tråkigt. Tills en dag då de på sina olika organisationer får i uppdrag att döda varandra. Då ställs hela äktenskapet på ända och frågan börjar ställas hur mycket de egentligen älskar varandra.

Väldigt simpel intrig men ändå underhållande. Filmen utforskar verkligen ett ämne som är intressant. Hur mycket vet man om sin partner egentligen? Vill man alltid veta varandras djupast bevarade hemligheter? Och framför allt hur skulle man reagera i så bisarr situation som detta par hamnar i?

 Historien berättas i en mix av komedi och actionfilm som funkar väldigt bra. Många minnesvärda scener får man under resans gång bevittna. Min favoritscen är den då Angelina Jolie är utklädd i väldigt porriga Dominatrix kläder då hon är på ett uppdrag där hon ska döda en man som tror att han ska få ett ljuvligt samlag med henne. Rollen som Dominatrix klär henne väldigt bra. Men framför allt i slutet av filmen får man bevittna en väldigt häftig scen. Då Brad och Angelina tillsammans står mitt i en skottlossning och skjuter för sina liv då de ska försvara sig mot deras respektive organisationer som vill se dem båda döda.

Riktigt underhållande, roligt, actionspäckat, sexigt och full fart hela tiden. Kan starkt rekommendera den här filmen. Och glöm för en stund verklighetens triangeldrama kring Brad Pitt, Angelina Jolie och Jennifer Aniston. För filmen är bra och förtjänar mer uppmärksamhet för den roliga och intressanta historia den försöker att berätta.


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/mr_mrs_smith_import/P159866

Av Paul Karlsson - 25 februari 2012 22:55

MELODIFESTIVALEN 2012

DELFINAL 4


Då har den sista delfinalen och de sista bidragen för detta års melodifestival framförsts. Bara andra chansen och den stora finalen i globen som återsår av denna årets stora händelse. Här är de åsikter jag har om allra sista 8 låtarna i tävlingen:



MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 1
CHARLOTTE PERRELLI – THE GIRL

Bra låt. Innehöll alla ingredienser för en klassisk schlagerdänga. Charlotte plockade dessutom fram det säkra kortet att ha en rosa glittrande klänning som matchade hennes dansares kläder. Allt mellan henne och hennes dansare var väldigt synkat. Perrelli visades dessutom mycket hud och framför allt mycket av sina långa ben. Men för svenska folket räckte det inte hela vägen. Jag tyckte det var ett bra nummer och bra text. Men en aning uttjatat var konceptet.


 


MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 2
OPA! – ALLTING BLIR BRA IGEN

Intressant nytt koncept med grekisk folkmusik på svenska. Men jag blev ganska snabbt uttråkad av detta nummer. Tjatig refräng hade låten också.



MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 3
DYNAZTY – LAND OF BROKEN DREAMS

Jag citerar mitt första intryck som jag direkt då jag hört låten skrev om i min logg på facebook:
AAAAH, Dynasty! Min snopp som låg så sött och vilade åt vänster som är min politiska inriktning. Nu reste den sig helt rakt upp och blev hård av alla härliga gitarrsolon, pyroteknik och bomber. Dynasty fick min röst direkt. underbar 80-tals feeling. Direkt till final för helvete!!!

Ja detta var helt klart den bästa låt under kvällen. Hade gärna sett dem gå direkt till final. Men röstar som in utav helvete på dem nästa vecka i lördagens direktsändning av andra chansen.

DE MÅSTE TILL FINAL!!!!


 


MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 4
LOTTA ENGBERG OCH CHRISTER SJÖGREN – DON’T LET ME DOWN

Faktiskt oväntat bra för att vara ett bidrag från två dansbands ikoner. För dansband var inte riktigt vad det var vi fick se och höra. Det var en fungerande duett mellan en äldre man och en äldre kvinna. Sjögrens mörka basröst kompletterade Engbergs kvinnliga stämma väldigt bra. Budskapet var "att man ska fortsätta älska varandra trots att tiden går och man blir äldre". Så mycket till scenshow var det inte tal om förutom att paret var väldigt samspelta och agerade lite då de sjöng.


 


MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 5
HANNA LINDBLAD – GOOSEBUMPS

Söt schlager/popdänga med inslag av 80-tal och neonfärgat. Bra låt ganska underhållande och Kylie Minogue inspirerat då denna musikalstjärna som vunnit Guldmasken för "Singing in the rain" går upp på scenen. Men jag och säkert många andra av svenska folket hade nog räknat med en mer storslagen scenshow. Visst var det hela nice att bevittna. Men ingen gåshud känsla tyvärr.



MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 6
AXEL ALGMARK – KYSS MIG

För mycket blandning av Håkan Hellström och Oskar Lindros. Lite falsksång på vissa ställen. Men bra text och en bra låt som jag gärna hör mer av på radion. Men i melodifestivalen vill jag inte se mer av Axel Algmark. 


 


MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 7
LISA MISKOVSKY – WHY START A FIRE

Singer songwritern Lisa Miskovsky har jag alltid tyckt om. Låtar som "Lady Stardust" och "Driving One Of Your Cars" har gått hem hos mig. Det gör även den här låten. Dessutom var framträdandet väldigt visuellt för ögat. Två dansare insvepta i lakan som det kastades ljus på. De stod på var sida om Lisa och bredde ut sin armar likt änglavingar för att sedan i slutet av låten omfamna Miskovsky. Jättevackert med ett grönaktigt ljus som gjorde det hela intressant att se på samtidigt som man tog in Lisas vackra sång.


 


MELODIFESTIVALEN 2012
DELFINAL 4
BIDRAG 8
DANNY SAUCEDO – AMAZING

"Amazing" blir nog känslan mer då man hört låten några gånger. Men låten var helt klart bättre än bidraget Danny medverkade med förra året. Framför allt var det scenshowen som var cool med detta framträdande. Danny och hans dansare är iklädda kläder med en massa lysdioder. När lamporna släcks under delar av framträdandet så blir det en riktigt cool känsla då man ser alla dessa små lampor lysa. Så showen äger och låten växer mer och mer. Lite kul också att Danny gick direkt till final. Han såg lite bitter ut mot slutet när det stod mellan honom och Perrelli. Och han gick ju vidare och gjorde sig inblandad i Melodifestivalen 2012 års största skräll.

Danny har en näsa för det som kan bli "Amazing"!


 




Av Paul Karlsson - 25 februari 2012 04:09

LARA CROFT- TOMB RAIDER



Ikväll blev det en tillfällig avslutning i det Angelina Jolie maraton jag de senaste dagarna genomgått pga av att det är mycket jag inte har sett som denna underbara kvinna medverkat i. "Tomb Raider" filmerna har jag sett. Men inte början på första filmen. Och recension har jag aldrig skrivit på någon av de två filmerna heller.


Som titeln avslöjar så vet nog de flesta tv-spelnördar att filmerna är en filmatisering av ett väldigt populärt tv-spel. Precis som i spelen handlar det om äventyrerskan Lara Croft. I första filmen får Croft ta i tu med en väl bevarad hemlighet från hennes bortgångne far (Jon Voight). I ett brev hennes far skrev innan han dog finner hon ledtrådar som ska leda henne till Ljusets Triangel. Ett legendariskt föremål med kraften att förändra tid och rum. Lara måste hitta triangeln innan den faller i händerna på det hemliga sällskapet Illuminati som med dess kraft vill ta över världen.


"Tomb Raider" är en äventyrsfilm i klassisk Indiana Jones stil. Den handlar om att finna gamla skatter och plundra gamla gravar från urminnes tider. Skillnaden är att det är en stenhård kvinna i huvudrollen som behärskar skjutvapen, knivar och kör motorcykel. Lite som feminismens Indiana Jones med andra ord. Och på tal om feminism stod Angelina upp för sina rättigheter som kvinna då hon tackade ja till rollen. Hon vägrade att bära en special-BH som gjorde hennes bröst större som på spelversionen av Lara Croft. Hon tyckte inte att tonårs killar som sitter och drar sig i fläsksvärden då då de ser på henne i filmen bör ha sådana onaturliga ideal att beundra.


Förövrigt är det också roligt att Angelinas far Jon Voight spelar hennes far i filmen. Deras relation i verkligheten är ju minst sagt komplicerad. Så det lär nog inte hända så många fler gånger om de inte försonas och lägger allt gammalt groll bakom sig.


Filmen får godkänt som det hyfsade matiné äventyr den är. Så över sig intelligent handling är det inte. Men jag har sett sämre tv-spels filmatiseringar än den här och Angelina i tajta kläder som framhäver hennes delikata, kvinnliga former är alltid trevligt att bevittna.


Så en trea av fem möjliga kan filmen vara värd i betyg.

 


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/tomb_raider_1/P29245

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards