retard-messiah

Alla inlägg under januari 2013

Av Paul Karlsson - 29 januari 2013 05:43

21 JUMP STREET - SÄSONG 5


Allt rullar på som vanligt i den utgåva av säsong 5 som jag har fått tag i på dvd. Allt börjar med sista avsnittet från fjärde säsongen som jag hade glömt att jag hade sett tidigare. Detta ger intrycket av att Johnny Depp ska vara med.


Men det märker man snabbt därefter att han inte är. Då börjar nämligen en ny snut som heter Officer Anthony "Mac" McCann upp och går under cover på skolor och liknande precis som de andra snutarna på 21 Jump Street. Han spelas av skådespelaren Michael Bendetti. Han ersätter alltså karaktären Officer Tom Hanson (Johnny Depp). Vilket man inte får någon förklaring på. Dog Tom Hanson? Fick han ett nytt jobb? Inget sådant förklaras. Jag kan ha missat det. Men fan så dåligt är det att det bara rullar på som vanligt utan att man får en förklaring.


Officer Judy Hoffs (Holly Robinson Peete), Officer Doug Penhall (Peter DeLuise) och Captain Adam Fuller (Steven Williams) är bekanta karaktärer som fortsätter att vara med. Det är bara Doug Penhall som försvinner också och ersätts av hans bror Officer Joey Penhall (Michael DeLuise). Med Doug Penhalls karaktär försvinner därför den sarkastiska humorn näst in till helt. Det var tidigare Johnny Depp och Peter DeLuise som stod för den mesta humorn vilket blev väldigt roligt i kontrast till den mer allvarsamme chefen Captain Fuller.


Att ta in nya karaktärer vägde inte direkt upp skålen rätt att han som spelar Doug Penhalls lillebror faktiskt är hans bror på riktigt. Lite av samma humor har han. Men det räcker inte. Hade Johnny Depp varit kvar så kanske. Men den här säsongen är faktiskt inte bra. För pretto och allmänt seg blir den.


Inte undra på att den är så svår att få tag i. Jag visste faktiskt inte att Johnny Depp hoppade av innan serien var slut. Jag märkte bara på honom att han var trött på rollen. Inte samma gnista fanns i hans skådespeleri som i tidigare säsonger.


Så ni som köper säsongen för att få se mer Johnny Depp. Strunta i det. Köp istället en utgåva från USA där man kan få hela säsong 4 med det sista Johnny Depp avsnittet som heter "Blackout".

 

 

Av Paul Karlsson - 28 januari 2013 19:05

MALEFICENT PREMIÄREN ÄR UPPSKJUTEN

 

Jag har i någon vecka vägrat att tro på ryktet. Det kom som ett hårt slag mot mig. Det är jättelång tid till 2014 känns det redan som. men att det var redan i mars det året som Angelina Jolie filmen "Maleficent" skulle ha premiär lät ändå lite bättre. Men nu har USA bestämt sig för att senare lägga releasen senare för att den ska dyka upp i närheten av amerikanernas lokalpatriotiska flaggviftande trams_ Alltså två dagar innan Independence Day. Sådant skiter väl för helvete vi svenska fans i. Då kunde istället haft relasen i övriga världen som bestämt. Och gjort en större grej av det i USA men icke.

 

Så här står det i alla fall:

 

The studio announced today that Angelina Jolie’s live-action Maleficent — a retelling of the Sleeping Beauty story from the perspective of its wicked villain — has been shifted from its original release date of March 14, 2014 to the far more high profile release of July 2, 2014, smack in the middle of the Independence Day holiday. It will also be released in 3-D.

 

Svenkst premiär datum är där ej bestämt i nuläget. Så man får helt enkelt hålla till godo med de gamla bilder som finns ifrån inspelningen ett tag till. I denna länk kan man se lite av de bilderna:


 


Av Paul Karlsson - 19 januari 2013 18:38

LES MISÉRABLES


Nu har jag varit på bio och sett det storslagna musikaldramat "Les Misérables". Så nu ska jag med denna recension berätta vad jag tyckte om filmen., Men först lite om handlingen.

"Les Misérables" utspelar sig i nittonhundratalets Frankrike. Man får följa ex-fången Jean Valjean (Hugh Jackman) som är jagad sedan årtionden av den hänsynslösa polismannen Javert (Russell Crowe) efter att han en gång brutit mot sin villkorliga frigivning. När Valjean går med på att ta hand om fabriksarbetaren Fantines (Anne Hathaway) unga dotter, Cosette (Amanda Seyfried), förändras deras liv för alltid.


Filmen var en väldigt mäktig upplevelse. Många av skådisarna briljerade på både i sång och i skådespeleri. Särskilt Anne Hathaway. Då hon hade sina sångnummer fick man gåshud. Hugh Jackman var också väldigt bra i rollen som Jean Valjean i olika åldrar. Och även hans sång var klanderfri. Russell Crowe hade dock lite lägen i sången då det lät lite sämre. Men överlag var även han bra på att sjunga. Även Helena Bonham Carter och Sacha Baron Cohen gör sina roller och sång bra. Dock tycker att jag deras humoristiska gestaltningar av sina karaktärer skär sig lite med den övriga stämningen i filmen. Vackra miljöer är det också man får ta del av i filmen. Det enda minuset är att filmen är på tok för lång så att man i slutet sitter och skruvar på sig.


Jag kan starkt rekommendera filmen om man precis som jag är en person som gillar storslagna och mäktiga musikaler. Det är kanske inte den bästa musikal filmatisering jag har sett. Men den är helt klart sevärd.

 

 

 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/les_miserables_2012/P109666


https://cdon.se/film/les-miserables-26694684

Av Paul Karlsson - 11 januari 2013 21:57

FRANKENWEENIE

 

Nu har jag då äntligen fått se Tim Burtons nya film "Frankenweenie" som jag så länge väntat på. Så nu undrar nog alla vad Blekinges största Tim Burton fan tyckte om filmen. Det ska jag snart i denna recension berätta. Men först lite om handlingen.

 

Efter att helt oväntat ha förlorat sin älskade hund Sparky bestämmer sig unga Victor för att använda vetenskapens krafter och återuppväcka sin bäste vän – med bara några små förändringar. Han försöker gömma sin hemmagjorda skapelse, men när Sparky smiter ut så inser Victors klasskamrater, lärare, ja hela staden att det kan innebära monstruösa problem att ta vetenskapen i egna händer.

 

Filmen "Frankenweenie" var en underbar upplevelse. Man fick frossa i den där typiska känslan som Tim Burton gjort sig känd för i sina filmer. Gotiska miljöer och roliga, udda karaktärer. Historien om pojken som förlorat sin hund och vill få honom tillbaka är väldigt söt och inte allt för sentimental som man skulle ha kunnat tro. Och filmen tar en väldigt oväntad vändning där det brister ut i en massa hyllningar till gamla skräckfilms klassiker. 3D effekterna är väldigt snygga och stilistisk vackert är det också att hela filmen är gjort i svartvitt.

Filmen kan starkt rekommenderas till personer i alla åldrar. Och som det stora Tim Burton fan jag är så lämnade jag inte biosalongen med en besvikelse.

 

 

 

 

 

https://www.discshop.se/filmer/dvd/frankenweenie_import/P131855 

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards