retard-messiah

Direktlänk till inlägg 30 maj 2016

FILMRECENSION: WARCRAFT: THE BEGINNING

Av Paul Karlsson - 30 maj 2016 23:58

WARCRAFT: THE BEGINNING


Nu har jag varit och sett filmen "Warcraft: The Beginning". Alla spelnördars våta dröm. Jag ska nu med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite kort om filmens handling.


Det fredliga riket Azeroth står på randen av ett krig och deras invånare hotas av skräckinjagande inkräktare; orker, som är på flykt från sin egen döende värld för att kolonisera en annan. När en portal mellan de två världarna öppnas måste en armé kämpa mot total ödeläggelse, och en annan för att undvika att utrotas. Och mitt i kriget, på varsin sida av slagfältet, kämpar två hjältar för sina familjer, sina folk och sina hem.


Jag är ingen spelnörd och har aldrig spelat spelet "Warcraft". Därför hade jag inte av den anledningen några förväntningar på filmen. Jag gick istället och såg filmen med ett öppet sinne och förväntade mig en episk och mäktig fantasyfilm i ett väldigt dyrt och påkostat format. Spel som blir film har många gånger visat sig vara totala misslyckanden, men så var det inte i det här fallet. Nu har inte jag någon relation till spelet, men jag tycker att resultatet blev en intressant film som det gick relativt bra att sätta sig in i utan att ha nördat in sig på "Warcraft". CGI-effekterna var snygga, de flesta figurerna såg realistiska ut och skådisarna i filmen gjorde bra ifrån sig. Det enda negativa som finns att säga var att tempot ibland var lite för högt i filmen. Lite mer tid kunde ägnas åt att berätta lite mer ingående om vissa karaktärers historia. Annars fick man det man förväntade sig. En snygg, episk och mäktig fantasyfilm. Något som dessutom var en extra bonus var att större delen av filmens karaktärer hade skägg.


Det blir aldrig så storslaget som "Sagan om Ringen". Men det är det ingen ny fantasyfilm som kommer att lyckas med. Jag kan verkligen rekommendera filmen "Warcraft: The Beginning" till alla fantasyälskare. Den är underhållande och ger en visuellt vacker filmupplevelse som ger mersmak efter en uppföljare.
En trea på gränsen till en fyra av fem möjliga får filmen av mig i betyg.

 

 

 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/warcraft_the_beginning/P142597


https://cdon.se/film/warcraft-the-beginning-602526



 
 
Carro

Carro

30 juni 2016 13:33

Har länge velat se Warcraft: The Beginning, men varit lite skeptisk då det är som du skriver, de flesta adaptioner från spel till film blir oftast katastrofala misslyckanden. Men nu känner jag att det nog kan vara värt att faktiskt se den.

http://kuroiryuu.blogg.se

Paul Karlsson

30 juni 2016 14:40

ja filmen var väl ganska underhållande. men jag är inget fan av spelet eftersom jag aldrig har spelat det. som fantasy film lite underhållande men inget mästerverk. men de börjar att få lite storhetsvansinne med spelfilmatiseringar. det diskuteras nu att göra en Tetris trilogi också.

 
Carro

Carro

30 juni 2016 17:20

Misstänker att man i princip måste ha spelat WoW och även läst serierna för att förstå alla karaktärer och själva handlingen fullt ut. Men det brukar vara så att det aldrig riktigt blir något mästerverk av adaptioner.

Kommer fortfarande ihåg vilken flopp Eragon blev när den kom ut på bio.

http://kuroiryuu.blogg.se

Paul Karlsson

30 juni 2016 17:38

ja eragon var kaosartat dålig. böckerna gillade jag och har faktiskt inte blivit färdig till att läsa den avslutande boken trots att jag har den i hyllan. men filmerna är jag inte intresserad av se om det kommer fler. Väktarens lärling böckerna påbörjade jag att läsa också så många som släpptes på svenska innan de beslutade sig för att inte ge ut resten. de böckerna resulterade i en mycket dålig fantasyfilm som hette "The Seventh Son".

 
Carro

Carro

30 juni 2016 18:18

Det kommer inte att komma fler Eragon filmer, då den första blev en så stor flopp, tur nog.
Böckerna om Septimus Heap är bra, har dock bara läst se två första och tror det har kommit ut åtminstone två till i den serien. Och Väktarens Lärling har jag bara läst de tre första, sedan blev intresset svalt för de av någon anledning.

http://kuroiryuu.blogg.se

Paul Karlsson

30 juni 2016 19:04

jag har läst alla 8 på svenska. de som är översatta. sen slutade de att tryckas av någon anledning. jag hoppades på att de skulle ändra sig att ge ut dem när filmen kom. men den floppade så kraftigt och var kass. så nu lär de aldrig släppas. mitt intresse började också svalna emot slutet. men har man tagit sig så långt vill man läsa slutet på bokserien också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Paul Karlsson - Onsdag 17 april 15:57

  BACK TO BLACK   Artisten och ikonen Amy Winehouse har nu fått sin historia berättad i filmen “Back To Black" som jag har var på bio och sett. Jag ska därmed berätta vad jag tyckte i denna recension. Men först lite om handlingen. Fil...

Av Paul Karlsson - Torsdag 4 april 18:31

  GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE   Ghostbusters franchisen har efter framgången med den senaste delen “Ghostbusters: Afterlife” fått sin fortsättning med filmen “Ghosbusters: Frozen Empire”. Den filmen har jag varit och s...

Av Paul Karlsson - Torsdag 28 mars 15:50

  GODZILLA X KONG: THE NEW EMPIRE   MonsterVerse-franchisen om Godzilla och King Kong har nu fått sin fortsättning med filmen “Godzilla x Kong: The New Empire” som jag nu har varit sett på bio. Jag ska därmed berätta vad jag tyckt...

Av Paul Karlsson - Onsdag 13 mars 18:21

  MAY DECEMBER   Filmen “May December” som fick en Oscarsnominering i kategorin bästa originalmanus har jag nu varit och sett på bio. Jag ska därmed nu berätta med denna recension vad jag tyckte. Men först ska jag berätta lite om ...

Av Paul Karlsson - Torsdag 7 mars 16:23

  DEN SISTA RESAN   Radarparet Filip och Fredrik är högaktuella med en ny film som heter “Den Sista Resan”. Den filmen har jag varit och sett på bio och ska med denna recension berätta vad jag tyckte. Men först lite om handlingen....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards