retard-messiah

Alla inlägg under februari 2012

Av Paul Karlsson - 24 februari 2012 14:34

VIKTIGASTE NYHETEN EVER!!!


Victoria har fött en prinsessa till Bernadotte ätten. Vem fan bryr sig? Däremot fick jag höra en väldigt intressant nyhet som är mycket viktigare. Brad Pitt har blivit av med sin mobil. Den innehåller en massa bilder på honom och Angelina då de har väldigt intima aktiviteter för sig. Jag hoppas verkligen pga det pervo jag råkar vara att de sprids på nätet så att man kan få ta del av deras privatliv. Synd att man inte bor i USA så man kunde vara den lycklige som hade suttit på denna skatt. Men jag hade inte delat med mig av den. Jag hade fört över bilderna till datorn. Sen gett tillbaks mobilen. Angelina kan ju inte rå för att hon har en sådan idiot till make.

Något i den här stilen hade jag drömt om att få se på deras privata bilder:


 



Av Paul Karlsson - 24 februari 2012 05:55

GIA


Nu har jag tittat på den förlängda utgåvan av den verklighetsbaserade biografin om modellen Gia Carangis liv. Briljant porträtterad av ingen mindre än Angelina Jolie. Detta är den roll man kan klassa som hennes första riktigt stora roll.


Som sagt så är det modellen Gia som Angelina gestaltar i denna film. Man får  följa hela denna modells karriär. Hur hon som ung strävar efter att få bli plåtad av de kändaste fotograferna och hamna i de hetaste modemagasinen. Hon lyckas till en början få in sin fot eftersom hon är djärv och vågar låta kläderna falla. Hon blir snabbt känd som den modell som bryter mot idealen och istället för att vara blond och blåögd är brunett och är lite av en hård brud eller pojkflicka. Men att leva upp till alla idealen och att bli älskad av hela världen visar sig inte vara så lätt när det Gia vill innerst inne är att bli älskad av en enda person. Hennes strävan efter kärlek blir hennes ras neråt i missbruk och sjukdom.


Filmen är en klassisk biografi om hur en Askungen saga kan bli verklighet men sedan raseras när man minst anar det. Det är väldigt imponerande att bevittna hur bra Angelina gör den här rollen. Inte illa att vid så ung ålder och så tidigt i karriären göra en så stark roll. Framförallt Gias psykiska utbrott då hon har heroin abstinens gestaltas väldigt bra. Huruvida alla rykten om att Angelina levt ett liknade liv stämmer vill jag ha osagt. Men det sägs att hon var väldigt nära att dö i drogmissbruk precis som sin rollkaraktär. Det kan ju vara en orsak till att hon gjorde rollen så bra. Men oavsett så handlar det nog mest om att Angelina lever sig så djupt in i sina roller att hon till och med är den karaktär hon spelar dygnet runt under den period filminspelningen pågår.


Filmen är två timmar lång så det är inte mycket som bli osagt om Gia Carangi. Man får veta hur svårt hon hade att älska män. Det var lesbiska relationer som kändes som mest på riktigt för henne. Så relationen mellan Gia och hennes livs stora kärlek Linda står väldigt mycket i fokus. Även relationen till mamman som blir allt mer trasslig ju mer framgångsrik Gia blir inom modellandet. Det är mamman som till stora delar ligger till grund för den dåliga självbild hennes dotter sen får.


Allt är jättebra berättat och man blir gripen till tårar när man får ta del av denna tragiska historia om en liten oskyldig tjej som bara vill bli älskad men väljer heroinet istället. Men filmen är mycket bra och borde vara underlag för många unga tjejer att titta på innan de beslutar sig för en karriär som modeller. Man kan även få inblick i vad som händer om man som förälder sätter för stora krav på sina döttrar. Något som kanske mammorna i "Mammor & minimodeller" borde tänka på och kanske se denna film tillsammans med sina döttrar.


Filmen kan starkt rekommenderas till den som vågar se hur verkligheten kan se ut inom modellbranschen om man väljer en felaktig väg.


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/gia_import/P58915

Av Paul Karlsson - 23 februari 2012 17:43

A MIGHTY HEART


Det här är ett sådant där verklighetsbaserat drama med Angelina Jolie i huvudrollen. Denna gången är det onda terrorister efter 11:e september katastrofen som är elakingarna.


Agelina Jolie gör det starka kvinnoporträttet av Mariane Pearl. En gravid kvinna som känner att hon uppnått det perfekta livet. Hon har en underbar make, de har båda arbete som journalister och hon är gravid. Allt har blivit som hon drömt om. Så en dag får hennes make Daniel Pearl ett mail om att intervjua en eventuellt misstänkt för terrorist attentaten i New York.  Det visar sig att han blivit lurad. För egentligen är det ingen intervju. Det han kommer att bli inblandad i är ett kidnappningsdrama där han själv är offret. Hans älskade gravida fru Mariane börjar ganska snart bli nervös och detta leder till en hetsjakt för att få hem Daniel i trygghet igen.


Filmen är verkligen en kamp mot klockan och det blir väldigt spännande. Eftersom man i förväg i det specialinspelade introt får veta att det är en hyllningsfilm om en modig hjälte som offrat sitt liv så är förstås överraskningsmomentet borta. Men det intressanta med filmen är att följa  jakten på kidnapparen och att få bevittna vilken modig och stark kvinna Mariane Pearl är. Inte lätt att vara höggravid och klara den press hon utsattes för både psykiskt och fysiskt. De 9 månader då man är gravid behöver man egentligen lugn och ro. Men hon klarar det galant och Angelina Jolie gör rollen galant. Men så är det sådana här draman som verkligen har en historia att berätta som hon brinner för.


Detta är helt klart Angelinas film känns det som. De andra är sidokaraktärer som bara finns där för att hjälpa hennes karaktär i sitt sökande. Men de andra är förstås också bra i sin roller. Särskilt Dan Futterman som spelar den kidnappade maken. Han dyker bara upp lite i början och sen medverkar han i Marianes tankar och minnesbilder i de återblickar man får se.


Ett starkt drama som inte direkt målar upp en fördelaktig bild av talibaner. De framställs som de onda. Men det är ju också en amerikansk familj som blir utsatta. Och det var så här det gick till. Just de talibaner i filmen var elaka och det finns även andra invånare från deras land som hjälpte Mariane i sitt sökande efter maken. Så det finns inget annat sätt att göra vinklingen.De som var rötägg blev vinklade som det och de som var hjälpsamma blev hyllade.


Filmen imponerade på mig. Jag gillar filmer med starka kvinnoporträtt och modiga människor som kämpar för det de tror på i sådana här verklighetsbaserade filmer. Vill man få lite kunskaper om maktkampen mellan muslimer och judar så är detta rätt film. För det var just misstankarna om att Daniel Pearl var en judisk journalist som fick honom kidnappad. Talibanerna skyllde attentatet på judarna.


Stark fyra av fem möjliga får denna film i betyg av mig.


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/a_mighty_heart/P64833

Av Paul Karlsson - 22 februari 2012 23:28

Så har då den årliga bokrean dragit igång med start idag. Jag har handlat vad böcker jag ska i år. Här kommer lite anekdoter om hur denna underbara dag har gått till. Är ganska utmattad efter en lång dag i den lilla hålan Karlshamn som knappt är värd att kallas stad:


Snacka om otympligt paket jag fick hämta ut på ICA Kvantum idag. Jag pratar förstås om leveransen från Bokia och den rådande bokrean. Jag tror att jag överskattade min krafter lite. En sådan låda med böcker är inga problem att bära upp för trappen eller liknande. Men fy fan! Hade aldrig orkat ta mig hem till Asarum med den tunga lasten till fots. Blev till att söka upp närmaste busskur för att ta bussen hem den sista biten.


JAG SOM VILLE FRAMSTÅ EFTERÅT SOM

2000-TALETS SVAR PÅ HE-MAN.

MEN DET GICK JU DESSVÄRRE ÅT HELVETE!


 


Här är de 17 böcker jag inhandlade på Bokias bokrea. Nu har jag att göra ett tag. Det är en salig blandning av skönlitteratur, biografier och faktaböcker. Detta var de inköp jag gjorde:


SKÖNLITTERATUR
Skräckens Cirkus - Darren Shan

Vampyrens Medhjälpare - Darren Shan

Dandy - Andreas Carlsson
Hobbiten: Eller Bort Och Hem - J.R.R Tolkien

Hungerspelen Trilogin - Suzanne Collins

Paganinkontraktet - Lars Kepler

Hundraåringen Som Klev Ut Genom Fönstret Och Försvann - Jonas Jonasson

Cirkeln - Mats Strandberg, Sara Bergmark Elfgren



BIOGRAFIER
Hjälp, Vem Är Jag? - Caroline af Ugglas

Ps Lycka Till Ikväll - Håkan Hellström

Twilight: Bakom Kulisserna - Catherine Hardwick

Jag Hade En Gång En Blogg - Magnus Uggla

Lady Gaga - Maureen Callahan
Bruce Dickinson - Joe Shooman

Från Min Loge På Dramaten - Börje Ahlstedt



FAKTABÖCKER

1001 Filmer Du Måste Se Innan Du Dör - Steven Jay Schneider

Photoshop CS4 för digitalfotografer - Scott Kelby




 

























Av Paul Karlsson - 22 februari 2012 02:30

BEYOND BORDERS


Angelinas Jolies drömprojekt har jag nu sett. Hon blev så förtjust i manuset att hon investerade egna pengar för filmen skulle få sin finansiering. Detta för att hon brinner för det starka budskapet i filmen. Och budskapet ligger inte så långt ifrån den människa hon sedan formades till då hon senare valde att vid sidan om skådespelarkarriären bli FN-Ambassadör.


I början av filmen får vi möta den naiva, gifta societetskvinnan Sarah Jordan (Jolie). Nya tankar väcks i Sarahs huvud efter en välgörenhetsgala där den objudne hjälparbetaren Dr. Nick Callahan (Clive Owen) påtvingar galans deltagare att lyssna på ett tal om de fattiga barn han kämpar för i Afrika. Hon vill genast efter denna gala ta sina besparingar och resa till Afrika för att hjälpa de fattiga barn som har det svårt. Vilket hon mycket riktigt gör. Vänskap och kärlek växer mellan Sarah och Nick som leder till allt farligare situationer i de fattiga delarna av världen. Dr. Callahan börjar till slut blanda sig i för farliga affärer för sitt bästa. Avsikten var att hjälpa fattiga människor, men han gör saker som ger honom många fiender. Detta sätter förstås Sarah i fara då hon till varje pris vill veta om hennes stora kärlek lever.


Filmen är väldigt gripande och tar upp väldigt tunga ämnen. Man får se tre olika delar av världen där människor har det svårt. Först är det Afrika och sedan drar det vidare till Kambodja för att i slutet avslutas i Tjejenien.


Den stora frågan som filmen ställer är om det är värt att offra sitt trygga rika liv för att hjälpa andra människor och om man verkligen får ut något av det? Utan att säga för mycket så får Angelina Jolies karaktär ut en del av det hela. Men hon riskerar sitt liv då hon beger sig ut i krigszonerna i dessa krigshärjade länder. Hon har en man och två barn som kan bli utan mamma om det går riktigt illa.


Den karaktär Angelina spelar ligger nog väldigt nära den hon är i verkligheten. Hon skulle nog i yngre år då hon inte hade blivit mamma gett upp allt för att hjälpa små barn som har det svårt. Så genom att se den här filmen så kan man nog få ganska mycket inblick i den person denna mystiska kvinna är och hon har ju som bekant adopterat en del barn från fattiga länder.


Jag kan verkligen rekommendera denna film. Men den är verkligen inget för den känsliga tittaren. För filmen innehåller väldigt jobbiga och starka scener. Afrikanska barn som ser ut som skelett på grund av svält och bebisar som fått  handgranater av soldater för att leka med. Men och andra sidan så ska man ju inte blunda för verkligheten heller. Den ser tyvärr ut så i de där länderna. Och det är verkligen fint att se att det faktiskt finns de modiga människor som faktiskt försöker göra något åt saken.


Riktigt bra och gripande film!


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/beyond_borders_import/P142436

Av Paul Karlsson - 21 februari 2012 18:45

Nu har då första affischen kommit till Tim Burtons kommande film "Frankenweenie". Konstigt att den affischen kom ut före affischen till hans andra film "Dark Shadows". Men den dyker nog snart upp den med. Men i alla fall så har "Frankenweenie" premiär först i oktober. "Dark Shadows" kommer redan i juni till Sverige och är den av Burtons filmer jag ser mest fram emot att se. Även om denna animerade, svartvita 3D-film också ska bli spännande att se.


 

Av Paul Karlsson - 21 februari 2012 18:04

CONAN O'BRIEN CAN'T STOP


Jag har länge väntat på att få se den här dokumentären om den före detta talkshow programledaren Conan O´Brien då han ger sig ut på live turné. Det man får ta del av är dokumentära inspelningar av ett kamerateam som Conan har med sig på konserterna och backstage. Vad det verkligen är för bild han vill förmedla av sig själv känns lite oklart. Jag personligen har sett honom som mycket roligare än vad konkurrenterna Jay Leno och David Letterman är. Conan känns som en ung frisk fläkt med sin sarkastiska humor.


Bilden man får av den här dokumentären är att han är ganska elak även privat. Han predikar hela tiden om hur orättvist behandlad han blivit av NBS då de valde att först ge honom Jay Lenos sändnings tid då han skulle gå i pension. För att sedan upptäcka att tittarsiffrorna i USA sjönk. Då beslutade Jay sig för att ta tillbaka sitt jobb och göra Conan arbetslös.


 Men då man i dokumentären får se hur han han bemöter sina fans så är det med en påmålad artighet. I logen sitter han sen och beklagar sig om hur jobbigt det är att möta fansen och vilka tråkiga okarismatiska personer han blir påtvingad då de smiter in i hans loge eller springer på honom ute. Dessutom är han genuint elak mot vissa som är gamla bekantskaper från förr. Han hunsar sina anställda och kör med dem hela tiden. Vad man inte vet är om det är ett spel eller om det är sådan han är.


Intressant tycker jag att det är med sådana här dokumentärer. Men jag hade gärna sett mer av hans konserter också. De dyker bara upp som snabba klipp. Det är knappt att man ens får se en hel låt eller en hel sketch. Och jag blev lite irriterad för att det hela tiden sagts att Jim Carrey medverkar i filmen. Men han bara skymtar förbi som hastigast i logen. Jag hade velat se hela hans och Conans uppträdande i superhjälte dräkter. Men det var tydligen för mycket begärt. Man får väl hålla till godo med de dåligt filmade versionerna av uppträdandet som finns på youtube.


Jag gillade den dokumentära känslan rätt om den var lite rörig och snabb i sin klippning ibland. Men jag kan ändå rekommendera den för er som vill se kändisskapets baksida och att det finns en elakhet hos Conan som kanske är en fasad eller så kanske det är sådan han är.


Men filmen får ingen plats i min dvd-hylla bredvid mästaren Jim Carreys filmer.


 


Det här framträdandet med Conan O´Brien och Jim Carrey hade jag viljat se i sin helhet:



Och här gör en Jim Carrey en väldigt bra gestaltning av hur man upplever Conan O´Brien efter att ha sett den här dokumentären:



 

https://www.discshop.se/filmer/dvd/conan_obrien_cant_stop/P96924

Av Paul Karlsson - 21 februari 2012 17:32

SALT


Jag har nu tittat på Angelina Jolies action film där hon spelar den i hemlighet ryska spionen Evelyn Salt. En film som från början var specialskriven för Tom Cruise som tackade nej. Då bestämdes det att manuset skulle omarbetas och skrivas om till att ha en kvinna i huvudrollen. Vem vore inte då mer perfekt än adrenalin junkien Angelina Jolie?


Det var vad jag tänkte då jag läste på om filmen innan jag bestämde mig för att se den. I filmen möter vi Evelyn Salt (Jolie) då hon precis håller på med förberedelserna inför sitt stundande bröllop med sin älskade. Allt börjar gulligt med att paret skämtar kärleksfullt med varandra och ger varandra en avskedspuss innan de ska mötas på sitt bröllop. Då Salt är på en kort visit på sitt arbete som CIA officer så går hon med på att förhöra en misstänkt ryss som blivit tillfångatagen. Ryssen anklagar Evelyn Salt för att vara en hemlig rysk spion. Salt flyr och en klassisk katt och råtta lek tar sin början.


Detta låter väldigt mycket som de klassiska ingredienserna för en adrenalinfylld Angelina Jolie actionfilm. Vilket det också är. Jolie är duktig på att spela känslokall och våldsam. Hon drar sig inte för något då hon gör allt för att komma undan och rentvå sitt namn. Det är härligt att se henne i alla sina olika identiteter hon klär ut sig till för att komma undan CIA som ständigt jagar henne. Vems sida står hon på? Ska vi ha sympati för henne eller hålla på de som man från början får berättat för sig att är skurkarna? Det ska jag inte avslöja. Men man märker att Angelina har roligt och stormtrivs med att göra sina egna stunts, köra motorcykel och att få leka med skjutvapen. Enligt vad jag läst mådde hon ganska dåligt och var lite deprimerad då denna film spelades in. Så man får väl se filmen som något hon gör istället för att gå på terapisamtal.


Jag gillar filmen och kan starkt rekommendera den till de som inte sett den. Den är långt ifrån det bästa man sett med Angelina Jolie men hyfsat underhållen blir man. Och gillar man  filmer om en huvudperson som kan målas upp som en kvinnlig version MacGyver så bör man se den här filmen. För Salt är ganska smart vad det gäller uppfinna saker i kris situationer som gör det svårare för de som jagar henne. Dessa uppfinningar innefattar både bomber och masker för att skapa en hemlig identitet.


 


https://www.discshop.se/filmer/dvd/salt/P84252

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Omröstning

Vann rätt låt i Melodifestivalen 2012?
 JA
 NEJ

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<<
Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

GÄSTBOK


Ovido - Quiz & Flashcards